Voor de Zorgverlener

Nevro publiceert SENZA-RCT 24 maands-resultaten

Nevro’s HF10-therapie blijft superieur aan traditionele ruggenmergstimulatie

Vergelijking van HF10-therapie met traditionele laag-frequente ruggenmergstimulatie voor de behandeling van chronische rug- en beenpijn: 24-Maands resultaten van een Multicenter, Randomized, Controlled Pivotal Trial

De studie demonstreert lange termijn superiority van HF10-therapie in vergelijking met traditionele SCS in de behandeling van zowel rug- als beenpijn. De voordelen van HF10-therapie hebben aanzienlijke gevolgen voor het management van chronische pijnpatiënten.

Uit de resultaten van het SENZA-RCT klinisch onderzoek van Nevro bleek dat ongeveer tweemaal zo veel patiënten aanzienlijke pijnverlichting ondervonden bij HF10-therapie als patiënten die traditionele ruggenmergstimulatie kregen. Bovendien geeft de FDA-goedkeuring van de HF10-therapie aan dat deze therapie superieur is aan traditionele ruggenmergstimulatie voor pijn in de rug en het been, wat aanduidt dat HF10-therapie meer patiënten meer verlichting geeft.

In vergelijking met traditionele ruggenmergstimulatie behoeft Nevro HF10-therapie geen intra-operatieve mapping met paresthesieën en ook bij gebruik blijft de therapie paresthesie-vrij voor patiënten.

Bron: Neurosurgery

Vorige pagina